Financial Lease ZZP

De voordelen van Financial Lease voor zzp'ers

Financial lease is bij uitstek geschikt voor zzp’ers. Als zelfstandig ondernemer is het in de beginfase bijna onmogelijk om grote investeringen te doen. De behoefte aan een zakelijke auto is al snel nodig. Klanten afspraken, klussen door het gehele land, als zzp’er ontkom je er niet aan. Financial lease is in dit geval de oplossing, want je hoeft in dit geval geen gebruik te maken van eigen financiële middelen. Het is voor een zzp’er niet altijd eenvoudig om aan een financiering te komen. Dit heeft te maken met de onzekerheid van kredietverstrekkers. Het beoordelen van de individuele situatie is voor InLeaseAutos.nl zeer  belangrijk. Financial lease is voor ondernemers erg interessant, dus ook voor een zzp’er. Dit heeft te maken met het feit dat de auto je economische eigendom wordt. Dit levert fiscale voordelen op zoals btw, investering en rente aftrek.

Behoud van financiële middelen en liquiditeit

Als zzp’er wil je natuurlijk niet in hoeven leveren op de liquiditeit. Met financial lease is dat ook niet nodig. Je hoeft geen grote investering te doen om direct over je bedrijfswagen te kunnen beschikken. Het overeengekomen leasebedrag wordt maandelijks door je onderneming voldaan. Daardoor blijven de financiële middelen intact waardoor de liquiditeit behouden blijft.

De bedrijfswagen is eigendom

Als je gebruik maakt van financial lease dan is de bedrijfswagen jouw eigendom. Dit is anders dan bij operational lease, waarbij de maatschappij eigenaar blijft van het voertuig. Omdat je bij financial lease als eigenaar van de bedrijfswagen te boek staat, kunt je rekenen op een aantal belastingtechnische voordelen. De flexibiliteit van deze lease werkt tevens kostenbesparend omdat je – als ondernemer – zelf de loop en eindtijd van het contract bepaalt. Tussentijds aflossen is met financial lease tevens geen probleem. Dit doe je zelfs boetevrij.

Voordelen financial lease zzp

InLeaseAutos.nl biedt zzp’ers de mogelijkheid om te leasen zonder het aantonen van jaarcijfers. Dit is een groot voordeel vergeleken met andere financial lease maatschappijen. Vaak worden zzp’ers afgewezen, het risico is te groot of de cijfers zijn niet goed genoeg. Het aantonen van jaarcijfers is voor kredietverstrekkers noodzakelijk. Banken houden de deur zonder jaarcijfers altijd dicht. Bij InLeaseAutos.nl denken we hier anders over. We vinden dat er heldere oplossingen voor zzp’ers moeten zijn. InLeaseAutos.nl is onafhankelijk en niet gebonden aan andere instellingen. We kunnen hierdoor de inhoud van leasecontracten helemaal zelf bepalen, in samenwerking met de autodealer. Voor ons geldt dat alle zzp’ers welkom zijn, ongeacht hun situatie.

BTW terugvorderen, investerings- en renteaftrek

Ook kent financial lease net als voor alle andere zakelijke rijders voordelen wat betreft de liquiditeit. Het voordeel is dat je de auto mag activeren op de balans, wat het voordeel geeft dat je de waarde min afschrijving mag aftrekken. Zo betaal je uiteindelijk minder inkomstenbelasting. Elke maand draag je een bedrag af zoals afgesproken in het lease contract. Als zzp’er moet je hier goed over nadenken. Het kan lastig zijn om dit goed in te schatten, je weet natuurlijk niet wat de toekomst gaat brengen. Voor een zzp’er raden we aan om voor zekerheid te kiezen en een aanbetaling en slottermijn te kiezen die in elk geval afgelost kunnen worden. Onze adviseurs helpen je uiteraard in het kiezen van een geschikt contract.

Flexibele looptijd met Financial Lease

Als zelfstandige zit je liever nergens aan vast. Financial lease is een flexibele vorm van leasen waarbij je zelf de looptijd van het contract bepaalt. Deze kan desgewenst ook vroegtijdig worden stopgezet. Het vaste maandbedrag voor de lease van jouw bedrijfswagen geeft zekerheid en flexibiliteit. Je weet precies waar je aan toe bent.

Occasion lease voor zzp

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is een occasion financial lease voor zzp zeer geschikt. Een occasion lease houdt in dat je een tweedehands auto gaat leasen. Deze vorm van leasen wint de laatste tijd veel populariteit. Als je een occasion lease aangaat, dan krijg je een auto of bedrijfswagen die enkele jaren of maanden is gebruikt als lease auto. Het onderhoud is hierdoor ook altijd netjes bijgehouden en de kilometerstand is nog laag. Het voordeel zit in het financiële aspect. Een nieuwe auto schrijft in het eerste jaar natuurlijk het meeste af. Een occasion heeft ook hierdoor gunstige leasetarieven en soms ook nog fabrieksgarantie.

Ben je zzp’er?

We hebben alle informatie voor zzp’er gegeven, ben je geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan ons aanbod financial lease auto’s of neem contact met ons op. Je kunt ook rechtstreeks een offerte aanvragen. Uiteraard staan onze specialisten je graag te woord om advies te geven over je geschikte financial lease.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten
Neem vrijblijvend contact met ons op

Graag informeren we je over de diverse mogelijkheden van financial lease voor zzp’ers. Ook als je vragen hebt omtrent zakelijke lease staan we voor je klaar. Natuurlijk is het daarnaast mogelijk om direct ons ruime aanbod bedrijfswagen voor financial lease te bekijken. Liever direct een aanvraag doen? We regelen dit graag voor je. Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Contactformulier