Financial Lease ZZP

De voordelen van Financial Lease voor zzp'ers

Als zzp’er wil je natuurlijk kunnen beschikken over een passend vervoermiddel dat past bij je bedrijf. Vaak zijn de financiële middelen (nog) niet toereikend om over te kunnen gaan op de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Ook leasen kan voor behoorlijk wat obstakels zorgen. De meeste maatschappijen gaan pas tot onderhandeling over als je onderneming al enkele tijd succesvol is of als er positieve jaarrekeningen overlegd kunnen worden. Financial lease biedt in dit geval uitkomst. Op deze manier kunt jij als er een auto leasen zonder dat je hierbij je liquiditeit op het spel zet. Financial leasen biedt daarnaast nog meer voordelen voor zelfstandigen zonder personeel. We hebben de meest voorname voordelen van financial lease voor zzp’ers op een rij gezet.

Behoud van financiële middelen en liquiditeit

Als zzp’er wil je natuurlijk niet in hoeven leveren op de liquiditeit. Met financial lease is dat ook niet nodig. Je hoeft geen grote investering te doen om direct over je bedrijfswagen te kunnen beschikken. Het overeengekomen leasebedrag wordt maandelijks door je onderneming voldaan. Daardoor blijven de financiële middelen intact waardoor de liquiditeit behouden blijft.

De bedrijfswagen is eigendom

Als je gebruik maakt van financial lease dan is de bedrijfswagen jouw eigendom. Dit is anders dan bij operational lease, waarbij de maatschappij eigenaar blijft van het voertuig. Omdat je bij financial lease als eigenaar van de bedrijfswagen te boek staat, kunt je rekenen op een aantal belastingtechnische voordelen. De flexibiliteit van deze lease werkt tevens kostenbesparend omdat je – als ondernemer – zelf de loop en eindtijd van het contract bepaalt. Tussentijds aflossen is met financial lease tevens geen probleem. Dit doe je zelfs boetevrij.

BTW terugvorderen, investerings- en renteaftrek

Financial lease biedt de mogelijkheid om de BTW over de aanschafprijs terug te vorderen bij de Belastingdienst. Daarnaast kun je gebruik maken van renteaftrek. Met financial lease kan het volledige rentebedrag namelijk van de winst afgetrokken worden. Ook investeringsaftrek is mogelijk bij deze vorm van leasen. Als zzp’er mag je jouw bedrijfswagen namelijk zien als hulpmiddel, die noodzakelijk is om je onderneming succesvol te maken. De investering van de bedrijfswagen kan van de winst afgetrokken worden waardoor je minder belasting betaalt. 

Flexibele looptijd met Financial Lease

Als zelfstandige zit je liever nergens aan vast. Financial lease is een flexibele vorm van leasen waarbij je zelf de looptijd van het contract bepaalt. Deze kan desgewenst ook vroegtijdig worden stopgezet. Het vaste maandbedrag voor de lease van jouw bedrijfswagen geeft zekerheid en flexibiliteit. Je weet precies waar je aan toe bent.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten
Neem vrijblijvend contact met ons op

Graag informeren we je over de diverse mogelijkheden van financial lease voor zzp’ers. Ook als je vragen hebt omtrent zakelijke lease staan we voor je klaar. Natuurlijk is het daarnaast mogelijk om direct ons ruime aanbod bedrijfswagen voor financial lease te bekijken. Liever direct een aanvraag doen? We regelen dit graag voor je. Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Contactformulier