Financial Lease Zakelijk

Zakelijke financial lease: wat zijn de voordelen?

Financial lease is een mooie oplossing als je binnen je onderneming wilt beschikken over een bedrijfsauto, zonder dat je hier een grote investering voor hoeft te doen. Met financial lease word je economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je het voertuig op de balans van je onderneming mag plaatsen. De auto wordt op deze manier bij het bedrijfsvermogen opgeteld waardoor de onkosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit levert een aanzienlijk voordeel op.

Daarnaast zorgt financial lease ervoor dat de liquiditeit van je onderneming behouden blijft. De aflossing van de auto verloopt met financial lease in maandelijkse termijnen zolang de leaseperiode loopt. Daarna komt de auto juridisch gezien in je bezit. Hieronder bespreken we meer voordelen van financial lease.

Bepaal zelf de leaseperiode bij financial lease

Als ondernemer hecht je waarde aan flexibiliteit. Zakelijke financial leasing komt je hierin tegemoet. Je bepaalt namelijk zelf voor welke periode je leaset, zolang deze periode maar niet langer is dan 10 jaar. De vastgestelde aflossing voor de financial lease wordt gedurende de leaseperiode maandelijks voldaan. Financial lease kent voor zakelijke kilometers geen limiet. Je geniet binnen je onderneming dus tevens van vrijheid en flexibiliteit.

Lage maandlasten en fiscaal voordeel

Omdat je met zakelijke financial lease de keuze heeft uit een nieuw- of een gebruikt voertuig, kun je behoorlijk besparen op je maandlasten. Deze besparing wordt mede mogelijk gemaakt doordat je bij lease zelf voor de verzekering, het onderhoud en de reparatie zorgt. De kosten die hiermee gepaard gaan heb je dus zelf in de hand.

Ook het fiscale voordeel is één van de redenen waarom steeds meer ondernemers kiezen voor financial lease. Omdat je het voertuig economisch gezien in je bezit hebt, mag de BTW teruggevorderd worden bij de fiscus. Dit geldt tevens voor de kosten die samenhangen met de afschrijving en de rente.

De mogelijkheden van zakelijk financial leasen

Natuurlijk staan we graag voor je klaar als je vragen hebt omtrent financial lease voor je onderneming. Graag adviseren we je over zaken zoals de looptijd van het leasecontract of het inbouwen van een slottermijn. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier