Financial Lease Zakelijk

Financial lease zakelijk: wat zijn de voordelen?

Bij Inleaseautos.nl ben je als zakelijke rijder in goede handen als het gaat om een goedkope financial lease voor auto’s en bedrijfswagens. Financial lease is een leasevorm waarbij je economisch ook de eigenaar bent van de auto en dit levert fiscale voordelen op. Graag vertellen we je alles over deze voordelen en de inhoud van een zakelijke financial lease.

Als je ondernemer bent is het investeren in een bedrijfsauto nadelig voor de liquiditeit van de onderneming. Vooral als je net begonnen bent, is het voordelig om die grote investering te verspreiden. Financial lease biedt hierin de uitkomst en zorgt er ook voor dat je toch de eigenaar bent van de auto. Het grote voordeel van economische eigendom is dat de auto of bedrijfswagen dan onderdeel wordt van het bedrijfsvermogen. De kosten die dan gemaakt worden zijn fiscaal aftrekbaar.

Financial lease berekenen

Een financial lease berekenen is erg simpel dankzij onze lease calculator. Hierbij wordt gekeken naar de aanschafwaarde, looptijd en slottermijn van het contract. Het berekenen van het bedrag start dus met de aanschafwaarde van de auto. Vervolgens bepaal je de gewenste looptijd, bijvoorbeeld 36 maanden. De slottermijn is het bedrag wat je aan het einde van het contract wil aflossen. Dit kan handig zijn als je in die periode verwacht dat je bedrijf meer mogelijkheden heeft. Het financial leasebedrag per maand wordt dan berekend door de totale kosten, plus de rente te delen door het aantal maanden. Het berekenen van de financial lease rente doe je ook eenvoudig in de calculator tool, deze vertelt je direct wat het maandelijkse aflossingsbedrag gaat zijn. Het voordeel voor ondernemers is dat je flexibel het contract kan samenstellen, zolang de looptijd van het contract maar niet langer is dan 7 jaar is. 

Wat zijn de fiscale voordelen?

Het economische eigendom is een belangrijke waarde bij het aangaan van een financial lease. Als ondernemer kun je de auto of bedrijfswagen dan activeren op de balans tegen de investeringswaarde. Als de factuur van de auto en de bijbehorende financial lease op de balans zijn geactiveerd, dan is deze fiscaal aftrekbaar. Dit houdt in dat je maximaal 20% per jaar boekhoudkundig mag afschrijven. Deze afschrijvingskosten hebben invloed op het bedrijfsresultaat, waardoor de nettowinst lager uitkomt. De inkomstenbelasting die je als ondernemer hierover moet betalen valt hierdoor dan ook lager uit. Ook de rente die je betaalt is aftrekbaar, omdat rentekosten directe kosten zijn voor het bedrijf. Ook hierdoor zal het bedrijfsresultaat lager uitvallen.

Het fiscale voordeel is dus dat de financial lease aftrekbaar is, maar ook de btw speelt een belangrijke rol. Bij een financial lease betaal je vaak zelf de BTW. Vervolgens vraag je het btw-bedrag in één keer terug bij de eerstvolgende aangifte bij de Belastingdienst. Het gevolg is dat alle maandbedragen vrij zijn van btw. Bij het berekenen van de btw voor personenauto’s moet je ook rekening houden met de BPM. Dit is de belasting over personenvoertuigen. Er mag geen btw over belasting worden gerekend. Er wordt geadviseerd om op zoek te gaan naar een btw-auto. Auto’s die overgenomen zijn van particulieren worden marge auto’s genoemd, omdat hierover al btw is betaald door de particulier. De investeringswaarde is bij een marge auto hierdoor altijd hoger dan bij een btw-auto. Omdat er bij een marge auto geen btw te verrekenen is, kun je vaak de auto wel volledig financieren middels zakelijke financial lease. Je hoeft dan dus geen aanbetaling te doen. 

Voor jou als ondernemer is bijtelling natuurlijk ook belangrijk. Graag vertellen we je hier meer over.

Bepaal zelf de leaseperiode

Naast de fiscale voordelen heeft financial lease ook een flexibel voordeel. Je kunt namelijk zelf de gewenste periode bepalen. Dit kan voor jou als ondernemer bijvoorbeeld handig zijn als je weet wanneer je ongeveer je slottermijn kan betalen. Als dat is gebeurd, is de personenauto of bedrijfswagen volledig van jou. Bij Inleaseautos.nl kun je eenvoudig financial lease vergelijken en de rente berekenen in de volgens jou gewenste leaseperiode. 

Heb je nog vragen over financial lease? Ben je op zoek naar advies over de meest aantrekkelijke opties voor jouw bedrijf? Onze adviseurs en specialisten staan je graag te woord als je contact met ons opneemt. Ook zijn we telefonisch bereikbaar via 053-4304117 of door te mailen naar info@inleaseautos.nl.

De mogelijkheden van zakelijk financial leasen

Natuurlijk staan we graag voor je klaar als je vragen hebt omtrent financial lease voor je onderneming. Graag adviseren we je over zaken zoals de looptijd van het leasecontract of het inbouwen van een slottermijn. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier