Jij vraagt, wij draaien

Vraag en antwoord

Dit is zeker mogelijk.

Wij bieden niet alleen financial lease voor auto’s die op onze website staan, maar je kunt ook een voorstel opvragen voor een auto die je elders hebt gezien. Je kunt altijd gratis een offerte opvragen, ook wanneer je een aanbieding hebt gekregen van een andere partij. Wij kunnen je nog steeds een concurrerend voorstel doen.

Helaas kunnen alleen ondernemers een financial lease aanvragen.

Financial lease is alleen geschikt voor de zakelijke markt. Ben je particulier en bijvoorbeeld in loondienst? Dan kun je helaas geen financial lease aanvragen.

We kunnen een aanvraag voor je doen met een kenteken, een KvK-nummer en je contactgegevens

Met behulp van deze gegevens kunnen we de financial lease voor je aanvragen. Omdat de auto het onderpand vormt voor het contract hebben we wel een kenteken nodig. Met behulp van jouw KvK-nummer kunnen we de financial lease voor je aanvragen. Natuurlijk hebben we je contactgegevens nodig om je op de hoogte te houden.

Ook startende ondernemers kunnen bij ons een auto leasen.

Natuurlijk zijn ook starters bij ons welkom. Wij begrijpen hoe prettig het is als je niet direct een grote investering hoeft te doen als startende ondernemer. Ook snappen we het belang van mobiliteit, juíst als je recent een bedrijf hebt opgericht. Het voordeel van leasen bij InLease is dat je meestal geen jaarcijfers hoeft te overleggen. Dit betekent dat jij, als starter, gewoon een financial lease bij ons kunt aanvragen.  

Bij financial lease is het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering niet inbegrepen.

Als je een auto least middels financial lease, zul je zelf voor een verzekering moeten zorgen. Financial lease is puur de auto die geleased wordt, wel zo clean en overzichtelijk. Ook het onderhoud en de wegenbelasting zitten niet bij de leaseprijs in.

Ja, bij een financial lease ben je economisch eigenaar van de auto.

Als economisch eigenaar staat het kenteken op jouw naam, waardoor je ook verzekeringsplichtig bent en wegenbelasting betaalt. Het voertuig wordt op de balans geplaatst. De financieringsmaatschappij die de financial lease verstrekt is juridisch eigenaar van de auto, gedurende de looptijd van de financial lease.

Het grootste voordeel is dat je economisch eigenaar bent en hiermee direct kunt profiteren van fiscale voordelen.

Een greep uit de voordelen van financial lease;

  • Behoud van liquiditeit omdat je geen aanspraak doet op je eigen financiële middelen
  • Investerings- en renteaftrek
  • In één keer de btw terugvorderen
  • Je bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers

Het slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd.

Een slottermijn is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat de maandlasten lager zijn. Over dit bedrag betaal je geen aflossing. Het slottermijn vertegenwoordigt het bedrag dat de auto ongeveer waard is aan het einde van de looptijd van het leasecontract.

Nee, het maandtermijn is vrij van btw.

Je betaalt btw over de aanschaf van de auto, waardoor het maandtermijn vrij van btw is.

Nee, een ondernemer kan de btw niet meefinancieren.

Een financial lease is een zakelijke overeenkomst en een ondernemer kan de btw terugvorderen. Daarom kan de btw niet worden meegefinancierd en wordt de waarde van de auto gebaseerd op de excl. btw prijs. Als je de btw wel wil meefinancieren, dan kun je beter kiezen voor een marge-auto. Bij de aanschaf van een marge-auto kun je de btw niet terugvorderen, dus kun je deze gewoon meefinancieren.

Je kunt maximaal de waarde van de auto - exclusief btw - financieren.

Over een marge-auto kan geen btw worden verrekend.

Over een btw-auto kan een bedrijf of instelling geen btw meer verrekenen. Elke nieuwe auto is een btw-auto. Is de auto echter gekocht door een particulier, dan is hierover de btw afgedragen en wordt het een marge-auto. Een marge-auto kan geen btw-auto meer worden zodra deze weer door een bedrijf wordt gekocht, maar blijft altijd een marge-auto.

Ja, een tweedehands auto kun je ook financieren.

Wij financieren auto’s tot twaalf jaar.

Btw is een belasting die de overheid heft op veel goederen en diensten.

Btw wordt berekend aan de hand van een percentage over bijvoorbeeld de verkoopprijs van een auto.

Bpm is een belasting die de overheid heft over personenauto's- en motorrijtuigen.

De bpm komt tot stand op basis van de nieuwprijs, uitstoot en de leeftijd van een voertuig. Over grijze kentekens wordt geen bpm berekend, deze zijn vrijgesteld van bpm.

Hier zijn mogelijkheden voor.

De mogelijkheden voor een financial lease met een BKR notering verschillen per aanvraag. We bekijken per individuele aanvraag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op via info@inleaseautos.nl of via 053 4304117

Dit kan zeker, mits je als privépersoon mee tekent op het leasecontract

Houd er rekening mee dat je de btw dan niet kan terugvorderen. Een eenmanszaak is al aansprakelijk als privépersoon voor de financial lease.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan hieronder.