Peugeot Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Peugeot modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Peugeot te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Peugeot Auto's Sinds 1889

Als sinds het jaar 1810 fabriceert Peugeot diverse soorten goederen. In de beginjaren richtte het bedrijf zich vooral op het ontwerpen en produceren van koffie en naaimachines. Later voegde Peugeot ook peper en zoutmolens toe aan het veelzijdige assortiment. Het welbekende Franse automerk bracht in 1889 pas het eerste voertuig op de markt. Dit was een exemplaar op stoom. In 1890 lanceerde Peugeot haar eerste auto met een echte verbrandingsmotor. Omdat het merk naast auto’s ook nog steeds huishoudelijke artikelen produceerde, werd 6 jaar later in 1896 de Société des Automobiles Peugeot in het leven geroepen.

Dit gebeurde door bedenker en eigenaar Armand Peugeot. Het merk ging direct van start met een breed scala aan modellen. De goedkope Peugeot 201 deed zijn intrede in 1929. Het Franse automerk introduceerde ook direct een klassering. 201.2 was daar een directe verwijzing naar. De .2 stond destijds voor de generatie van het model. De eerste drie cijfers stonden voor de klasse waarin de auto zich bevond. De maatstaf hierbij was des te hoger het cijfer, des te hoger de klassering van het voertuig.

De introductie van de Peugeot 404 en 504

In het jaar 1960 maakt Peugeot een belangrijke stap voorwaarts. De introductie van de Peugeot 404 is direct een succes. Dit werd mede veroorzaakt door Pininfarina die garant stond voor de mooie belijning van de auto. Ook de motoren die het Franse automerk gebruikte voor dit model auto waren erg geliefd. Ze waren sterk en betrouwbaar waardoor ze een stevige voet aan de grond zette in de auto industrie. Daarnaast was de Peugeot 404 zeer prijsgunstig in aanschaf en voorzag het de bestuurder van een flinke portie comfort en betrouwbaarheid. Dit was direct de reden waarom de 404 ook op zakelijk gebied veel ingezet werd. Zeker taxibedrijven maakte graag gebruik van de Peugeot 404.

Om de stijgende lijn van succes voort te kunnen zetten, brengt Peugeot in 1968 de 505 op de markt. Deze auto uit de stallen van Peugeot is voor het eerst leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo wordt de consument voorzien van een sedan, familiale, coupé, cabrio en stationwagon. Alsof dat nog niet genoeg is, introduceert Peugeot de 504 ook als pick-up variant. Het geliefde voertuig wordt wereldwijd op diverse locaties in productie genomen. De auto wordt door de gebruiker vooral gewaardeerd om zijn fantastische vering en betrouwbaarheid. In Nederland is de 504 tot en met het jaar 1974 geproduceerd. In Afrikaanse landen heeft de productie zelfs nog langer geduurd. Daar rolde de laatste Peugeot 504 pas in 2006 van de band.

Door het succes van het automerk is Peugeot in staat om een deel van het automerk Citroën over te nemen. In 1974 stapte Peugeot voor 30% in om het vervolgens in 1976 compleet over te nemen van het eveneens Franse automerk. Noodzakelijk, want Citroën kende een behoorlijke crisis door een aantal keuzes die het concern eerder had gemaakt. Zo bleek de overname van Maserati behoorlijk hoog gegrepen en droegen ook de wankele motoren van het merk niet veel goeds bij aan het succes van het automerk. Met de overname start Peugeot een nieuwe bedrijf genaamd PSA Groep. De visie van het concern lag bij het behouden van de bedrijfsidentiteit, zonder de samenwerking tussen beide partijen daarbij uit het oog te verliezen.

Hoewel de samenwerking tussen beide automerken geen problemen lijkt op te leveren, zo anders is dat voor het behouden van het imago. Beide Franse automerken hebben hun eigen specifieke identiteit. Bij Peugeot is dit vooral degelijk en betrouwbaar, terwijl Citroën vooral bekend staat om haar opvallende auto designs. Het stoffige imago van Peugeot heeft het eind jaren ‘70 dan ook behoorlijk lastig. De consument koos steeds minder voor de toch wat saaie designs van Peugeot. Zeker voor wat betreft de 104 en 305 modellen van het Franse merk. Dat resulteerde uiteindelijk in teruglopende successen en cijfers waardoor Peugeot slechts een zeer beperkt budget te besteden had voor het produceren van een nieuw voertuig. De Peugeot 205 moest daarin verandering brengen.

De Peugeot 205 als legendarisch icoon

Peugeot slaagde erin om een succesvolle auto te ontwikkelen met een beperkt budget. De 205 werd een daverend succes en was leverbaar als driedeurs en vijfdeurs variant. Ook een hatchback behoorde tot de mogelijkheden. Daarmee concurreerde Peugeot direct met de Mini Cooper en de Golf van Volkswagen. De Peugeot 205 was een compacte auto om te zien. Daarnaast waren de sportieve prestaties van uitstekende klasse. Ook de diversiteit in klassen waren een aanleiding voor het grote succes van dit model. De Peugeot 205 waren er in economische 1.0 versies, maar ook in zeer luxe Roland Garros uitvoeringen en stoere diesels. De legendarische 205 was tevens leverbaar als trendy cabriolet.

Het succes van de Peugeot 205 werd beloond met een top notering als best verkochte Europese auto. Wat Franse auto’s betreft, werd de Peugeot 205 zelfs jarenlang het meest geproduceerd van alle leverbare automerken. Kort daarna gaat het Franse automerk nog een stap verder met de introductie van de GTI-uitvoering. De 205 GTI was relatief voordelig in aanschaf, maar voorzag de bestuurder wel van een fantastische sportieve rijervaring. De 1.9 GTI deed zelfs niet onder voor een veel duurdere sportwagen uit het hoge segment.

Binnen de jaren ’91 tot en met ‘93 slaagde Peugeot erin om een waardige opvolger op de markt te brengen. Het stoffige imago lijkt hiermee voorgoed verleden tijd. De Peugeot 106 werd als eerste geproduceerd in 1991. Twee jaar later volgde de 306 die qua omvang net wat imposanter was dan de Peugeot 205. Beide auto’s bleken een succes maar Peugeot was voorzichtig met het terugtrekken van het iconische 205 model. Hiermee heeft het Franse merk uiteindelijk mee gewacht tot in het jaar 1998. Met ruim 5.000.000 verkochte exemplaren mag de Peugeot 205 met recht legendarisch genoemd worden.

Peugeot komt wederom met een goed antwoord als het gaat om een waardige opvolger voor de 205. Deze wordt gevonden in de Peugeot 206. Ook dit voertuig wordt in verschillende varianten op de markt gezet. Zo kan de consument kiezen voor de zeer luxe Gentry uitvoering. Deze heeft lederen bekleding, klimaatbeheersing én een ingebouwd navigatiesysteem. Maar ook een zuinige 1.1 en een stationwagon uitvoering behoort tot de mogelijkheden. Met het verdwijnen van de 306, introduceert Peugeot de CC variant van de 206. Deze auto heeft een dak in twee delen welke door middel van een elektrische systeem opgeborgen kan worden in de kofferruimte van het voertuig. De Peugeot 206 CC werd mede door het aansprekende model en de aantrekkelijke prijs een succes. Dit succes was tevens weggelegd voor de 307 CC cabrio van het Franse merk. Dit model heeft voor veel automerken als inspiratie gediend voor nieuw te produceren modellen.

De nieuwe line-up van Peugeot

De populariteit van de cabrio was echter geen lang leven beschoren. Het Franse autoconcern zag de verkopen drastisch dalen, maar dat had mede te maken met de crisis die begin 2008 de kop op stak. Toch wist Peugeot nog enige successen te boeken met de lancering van de Peugeot 207, 307 en de 407. Omdat de markt redelijk beperkt was, moest er een grondige sanering plaatsvinden in de line-up. Om aan de wensen van de gebruiker te kunnen blijven voldoen, heeft Peugeot de belijning en het interieur van zowel de 108, 208 als de Peugeot 308 aan een flinke metamorfose moeten onderwerpen.

Tegenwoordig is Peugeot een alom gewaardeerd automerk wat zich ook op het gebied van SUV’s goed staande kan houden. De doelgroep voor de 208, 308 en de Peugeot 508 laat nog steeds een stijgende lijn zien. Dit gaf het concern een flinke financiële injectie waardoor het tevens autofabrikant Opel heeft kunnen overnemen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier