Financiële voordelen van elektrisch rijden

Verduurzaming staat hoog op de agenda van de overheid. Vandaar dat het rijden van een elektrische auto ook erg gunstig is voor de zakelijke rijder. Hieronder kun je de vele voordelen vinden van het elektrisch rijden.

Financiële voordelen elektrisch rijden

  1. Gunstige bijtelling

Voor de auto’s met een brandstofmotor geldt een bijtellingspercentage van 22%. Echter wanneer je overgaat op een elektrisch auto in 2023 betaal je slechts 16% bijtelling over de eerste €35.000.

  1. Besparen op de brandstof

Dagelijks zul je voordeel treffen van de kosten die je bespaart op brandstof. De brandstofprijzen voor benzine en diesel zijn hoger dan ooit.

  1. Vrijstelling BPM

Elektrische auto’s zijn vrijgesteld voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM). BPM is gebaseerd op een basisbedrag wat is verhoogd met de CO2 uitstoot per gram. Dit verklaart ook waarom je voor zuinige/ duurzame auto’s minder BPM betaalt.

  1. Vrijstelling wegenbelasting (MRB)

Tot en met 2024 zijn elektrische auto’s ook vrijgesteld van wegenbelasting wat tot wel meer dan €100,- per maand kan schelen!

  1. Goedkopere financial lease tarieven

Ook de leasemaatschappijen zetten in op verduurzaming. Zo is er een speciaal tarief voor elektrische auto’s waardoor wij een lagere maandlast kunnen aanbieden ten opzichte van het normale tarief.