BTW tijdelijk meefinancieren?

Je hebt echt een andere auto nodig en deze wil je graag financieren middels financial lease, maar op dit moment heb je even niet het geld om de BTW aan te betalen. Hier kunnen best goede redenen voor zijn. Misschien heb je net een klus aangenomen waarvoor je al heel wat materiaal hebt moeten inkopen of kan het zijn dat je zit te wachten totdat een paar klanten hun facturen aan jou hebben voldaan.

Financial lease en de BTW tijdelijk meefinancieren

Zijn er dan mogelijkheden de BTW tijdelijk mee te financieren in de financial lease van de auto?

Het korte antwoord hierop is JA!

Hoe werkt het?

Bij de aanvraag van een financial lease kunnen we dit aangeven bij de bank. Er zijn dan een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het meefinancieren van de BTW kan maar voor een beperkte periode van 3 maanden. Dit is dus puur als voorschot bedoeld. Zodra jij de BTW inzake de aanschaf van de auto terug hebt ontvangen dien je dit weer terug te betalen aan de bank.

Wordt de maandlast hierdoor hoger?

Gedurende deze perioden van 3 maanden betaal je geen rente en/of aflossing over dit bedrag. De maandlast die je voor de financial lease betaald is gewoon gebaseerd de financiering alsof je de BTW zelf had voldaan. De bank zal je ruim van tevoren laten weten wanneer je het voorschot van de BTW weer moet terugbetalen.

Conclusie

Kortom, als je even krap zit in je liquide middelen maar toch nu een auto nodig hebt dan is dit een uitstekende oplossing. Neem is een kijkje in onze uitgebreide leasevoorraad bedrijfswagens en doe een offerteaanvraag. Graag kijken we wat voor jou de financial lease mogelijkheden zijn. Heb je misschien nog vragen over het meefinancieren van de BTW? We helpen je graag. Mail of bel ons gerust.

Vraag een financial lease offerte aan!

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een financial lease oplossing? Logisch! Vraag nu direct een financial lease offerte aan.
Financial lease offerte aanvragen