Volvo XC90 Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Volvo XC90 modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Volvo XC90 te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Financial lease van de Volvo XC90

De SUV is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch waren ze tot een aantal jaren geleden vrij zeldzaam. Hoewel ze wel op de markt werden gebracht, hadden ze meer weg van een terreinwagen in luxe aankleding. De Grand Cherokee van Jeep en de Range Rover van Land Rover zijn hier goede voorbeelden van. In de Verenigde Staten waren deze 4×4 auto’s echter al wel ongekend populair. Toch was er nog voldoende ruimte voor verbetering. Het ontwikkelen van een goede terreinwagen vergt compromissen op het gebied van banden, bodemvrijheid en het chassis.

De M-klasse van Mercedes en de X5 van het eveneens Duitse automerk BMW waren feitelijk gezien de eerste SUV’s die zowel aan terreinprestaties en comfort konden voldoen. Ook Volvo wilde tegemoet komen in de vraag naar een comfortabele SUV.

Dit deden ze met de komst van de V70 XC welke een ruige opvolger van de reeds geïntroduceerde Volvo V70 was. Toch was het automerk nog niet geheel tevreden. Om zichzelf staande te kunnen houden op deze nieuwe markt, bracht Volvo in 2001 de XC90 uit. De auto werd voor het eerst aan het publiek getoond op de autobeurs in Detroit. Het concept bleek een groot succes.

De introductie van de Volvo XC90

Een jaar later wordt de SUV van Volvo opnieuw aan het publiek voorgesteld in Detroit zonder dat de auto veel afwijkt van het eerder getoonde concept. De aluminium dakdrager werd wel vervangen door een ander exemplaar. Ook de bumpers, achterlichten en de wielen van de Volvo XC90 kregen een kleine facelift. De XC90 was aanvankelijk leverbaar in twee varianten. De benzinemotor werd uitgevoerd als krachtige T6 met maar liefst dubbele turbo. Daardoor kon de SUV van Volvo beschikken over een ruime 727 pk onder de robuuste motorkap. De diesel variant was er in D5 uitvoering en leverde 163 pk.

De XC90 was mateloos populair onder het publiek. Dat had tot direct gevolg dat de fabrieken overuren draaien omdat de vraag naar de SUV nauwelijks bij te benen was. De catastrofe was compleet toen het schip de Tricolor met een imposant aantal XC90’s naar de zeebodem verdween. Nadat ook Amerika interesse toonde in deze SUV van Volvo, besloot het automerk de productie aanzienlijk te verhogen. Dit leidde er niet alleen toe dat er meer XC90’s van de band rolde, ook ontwikkelde Volvo een nieuw model. Met de komst van de 2.5T werd er een nieuwe basis geïntroduceerd. Deze handgeschakelde vijfcilinder met een vermogen van 210 pk was tevens leverbaar met een automatische transmissie.

Hoewel dit basismodel nog uitgevoerd was met een zes versnellingen, moest zijn opvolger de T6 genoegen nemen met 4 stuks. Wel had de consument de keuze uit diverse uitvoeringen zoals de Elan en Elite. Wie meer luxe wilde had de keuze uit een Exclusive en een Executive uitvoering. Motor technisch werd de Volvo XC90 in 2005 voorzien van een innovatieve V8 motor. Opmerkelijk was de inbouw van de motor die door Volvo in de breedte werd geplaatst in plaats van in de lengte. Zo wilde Volvo de kreukelzone voorin behouden zodat de veiligheid gegarandeerd kon blijven. Yamaha heeft Volvo geholpen bij het ontwerp van dit soort 4.4 liter V8 motoren met 315 pk.

Omdat de motor aanzienlijk beknopter was qua lengte, kon er tevens een automatische transmissie met 6 versnellingen worden geïntegreerd. Ook werden de diesel uitvoeringen van de XC90 krachtiger gemaakt. De D5 ging naar een vermogen van 185 pk terwijl de 2.4D opgeschroefd werd naar respectievelijke 163 paardenkrachten. De T6 kreeg een aantal jaren later een waardige vervanger in de 3.2. Vanaf deze tijd tot en met 2011 heeft de XC90 behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Dit waren vooral zichtbare upgrades die de SUV modern en innovatief moesten houden. Deze SUV van Volvo is vanaf het jaar 2013 ook alleen nog in diesel variant leverbaar.

De nieuwe Volvo XC90 in 2014

De introductie van de nieuwe XC90 in het jaar 2014 is een behoorlijke stap vooruit voor het automerk. Volvo heeft daarbij niet alleen innovatieve aanpassingen doorgevoerd aan het design en de aandrijving, maar ook motorisch. Het ontwerp van deze uitvoering kwam uit de handen van de nieuwe eigenaar van het merk, Geely. De nieuwe XC90’s zijn voorzien van een kleinere viercilinder motor. Daarnaast hebben ze een volume van 2 liter.

Ook het paradepaardje uit deze lijn wordt aangepakt. De T8 krijg een 320 pk turbo benzinemotor en een 77 pk elektrische aansluiting. Ook wordt de SUV voorzien van een mechanische compressor. Elektrisch rijden tot wel 30 km werd met de komst van de nieuwe XC90 mogelijk. Dit was mede de reden dat de nieuwe XC90 T8 met zuinige benzinemotor in de jaren 2014 en 2015 een veelgevraagde leaseauto was.

Recent geleden (mei 2019) kreeg de XC90 een facelift. De XC90 kreeg nieuwe type velgen, een andere grille en nieuwe exterieurkleuren. Ook kreeg de veiligheidssystemen een upgrade. Om frontale aanrijdingen te voorkomen werd het nieuwe Oncoming Lane Mitigation systeem ingebouwd. Verder werden te motoren van upgrades voorzien wordt remenergie opgeslagen in de nieuwe remsystemen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier