Volvo XC60 Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Volvo XC60 modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Volvo XC60 te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Financial lease Volvo XC60

De Volvo XC60 is een direct antwoord op de al eerder verschenen XC70, 90 en V70 Cross Country. Deze stoere off-roads werden goed verkocht binnen Europa, maar ook de markt in Amerika trok aan. De Volvo’s waren meer prijsgunstig dan andere wagens in dit segment hoewel de uitrusting en aankleding als zeer compleet kon worden beschouwd. Ook op het gebied van veiligheid lieten deze auto’s niets te wensen over. Toch nam het even tijd in beslag voordat Volvo met een waardige opvolger van de XC90 kwam. Deze moest vooral wat compacter zijn. De introductie vond plaats in 2006 in Detroit tijdens de NAIAS waarna de auto eigenlijk zo goed als klaar was om in productie genomen te worden.

Lancering van de Volvo XC60 in 2008

Het concept kwam aardig overeen met hoe de auto er in werkelijkheid uit zou komen te zien. De Ford Mondeo werd als voorbeeld gebruikt voor het platform. Toch werd ook de knowhow van offroad specialist Land Rover ingeschakeld om de auto een robuuste look en functie te kunnen geven. Ook het exterieur van de XC60 was opvallend. Bedacht door Fedde Talsma werd de Volvo ronder dan ooit.

Toen de XC60 zijn intrede maakte op de markt, was de auto leverbaar met een T6 zescilinder motor met 285 pk onder de motorkap. De 2.4D en de D5 stonden respectievelijk voor 163 en 185 pk en werden als dieselmotor geleverd. Wel waren alle uitvoeringen voorzien van 4WD en werden de benzine auto’s standaard uitgerust met een Geartronic automatische transmissie. Als er werd gekozen voor een dieselmotor kon dit als extra worden meegeleverd.

Sterke update van de Volvo XC60

In het jaar 2009 paste Volvo voor een aantal modellen een aanpassing toe. De 2.4D motor kreeg een upgrade naar 175 pk en werd voorwielaangedreven. De D5 behield wel zijn vierwielaandrijving en kreeg later ook nog een krachtige upgrade naar 205 pk. Ook kwam er een 3.2 met 245 pk beschikbaar met automaat en 4WD. Een jaar later werden er nog een aantal modellen toegevoegd aan de lijn te weten de 2.0T en de D3. Deze auto’s hadden een vermogen van respectievelijk 203 en 136 pk. De XC60 van Volvo blijkt een succes. In het jaar 2009 is het zelfs de meest verkochte auto uit de stallen van Volvo.

In 2013 voert Volvo wederom een kleine facelift door. De koplampen werden geplaatst als één geheel maar verder waren de veranderingen vooral motorisch merkbaar. Ze werden zuiniger en zowel de T5 met 240 pk als de T6 met 306 pk werden standaard uitgerust als automaat. Voor dit laatste model was de 4WD optioneel. De 136 pk D3 werd standaard voorwielaangedreven terwijl de D4 met 163 pk AWD als optie had. De D5 werd wel standaard voorzien van een vierwielaandrijving systeem.

De XC60 in diverse uitvoeringen

De Volvo XC60 is leverbaar in diverse varianten. Zo is er de complete Volvo XC60 Momentum, de sportieve R-Design en de comfortabele en luxe Inscription. Ook horen daar diverse motoren bij in een 2.0 liter en viercilinder uitvoering. De benzine varianten laten zich onderverdelen in de T5 en T6. De diesels heten D4 en D5. De Volvo XC60 is ook leverbaar als T8 met Twin Engine. Hiermee kan ook elektrisch gereden worden terwijl de auto een gezamenlijk aantal pk’s levert van 407. Dit is dan ook direct de ster uit het arrangement. Voor veel Volvo liefhebbers kunnen de verschillende benamingen nog wel eens tot verwarring leiden. XC wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de Volvo Cross Country versie van het merk. Het uitgangspunt is dat de S staat voor alle sedan uitvoeringen van Volvo. De stations ontvangen een V terwijl de XC staat voor een cross over van Volvo.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier