Bij ons heeft u een ruime keuze aan Volvo modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Volvo te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.
Het vooraanstaande automerk Volvo is onlosmakelijk verbonden met Zweden. In het jaar 1927 rolde de eerste auto van de band. Daarvoor was het bedrijf vooral actief in het produceren van kogellagers. Volvo opereerde toen nog onder de naam SKF. Het eerste exemplaar van de Zweedse autogigant droeg de naam OV4. De auto werd zo ontwikkeld dat deze specifiek geschikt was voor de woeste omstandigheden zoals het land die kent.
De tweede productie van het automerk zag het levenslicht net na de Tweede Wereldoorlog. De PV444 werd al snel als iconisch bestempeld door zijn herkenbare en markante “kattenrug”. De auto werd tot in het jaar 1966 gemaakt. Al snel kreeg de kattenrug van Volvo een waardige opvolger. De Amazon kende maar liefst drie modellen waaronder een stationwagon uitvoering, een sedan én een coupe.
In ‘66 bracht Volvo de 140 serie op de markt. Dit model werd later opgevolgd door de series 200, 700 en 900. Het model liet zich het best omschrijven als zeer veilige auto voor het gezin. Het uiterlijk was vooral robuust en blokkerig. Het betrouwbare imago waar Volvo nu nog steeds van profiteert, is mede te danken aan deze modellen. Met de veiligheid van de auto was niets mis.Toch was het uiterlijk van een Volvo vooral sober en vrij praktisch.
De 850 van Volvo wordt in ‘91 op de markt gezet. Het Zweedse automerk introduceert hiermee een redelijk moderne auto welke voorwielaangedreven is. De vijfcilinder motoren zijn leverbaar met of zonder turbo injectie en worden in de breedte onder de motorkap geplaatst. De Volvo 850 is leverbaar als stationwagon en later ook als 850 Estate uitvoering. Vooral de wat hoger geplaatste achterlichten van de nieuwe Volvo zijn opvallend te noemen. De 850 van Volvo stond tevens model voor de T-5, T-5R en de R. Deze snelle series beschikte tevens over een krachtige vijfcilinder en konden geleverd worden met 225 tot zelfs 250 paardenkrachten onder de motorkap. Hoewel dit vermogen nu niet meer noemenswaardig is, heeft het Volvo toentertijd toch geholpen om de wat stoffige naam van zich af te kunnen schudden.
Volvo zet deze moderne lijn samen met Mitsubishi voort met de introductie van de S40. Het Japanse automerk gebruikte het onderstel van de S40 vooral voor de ontwikkeling van de Mitsubishi Space Star en de Carisma. De samenwerking tussen Mitsubishi en Volvo was tevens verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de V40. Volvo gebruikte voor deze auto alleen de 1.8 benzine motor met vier cilinders van de Japanners. De gewone viercilinder voor zowel de S40 als de V40 waren afkomstig van Volvo zelf. Maar, de dieseluitvoering van de motoren waren afkomstig van Renault. De V40 had een vloeiende bovenzijde. De vierkante designs van Volvo leken hiermee voorgoed verleden tijd.
In het jaar ‘99 komt Volvo in handen van Ford. Het Amerikaanse bedrijf doet dit met een achterliggende gedachte. Ford wil met de overname ook naamsbekendheid creëren in Europese landen. De Amerikanen doen dat met de introductie van de Ford PAG. De afkorting staat voor Premier Auto Group en is speciaal in het leven geroepen voor de wat luxere automerken. Volvo heeft reeds een bestaande merken die hieraan voldoen. Hier vallen Lincoln, Jaguar en het luxe Aston Martin onder. Volvo blijft met de tijd meegaan en wil tegemoet komen aan de huidige tendens van grote SUV’s.Als antwoord daarop introduceert het Zweedse automerk de XC90 welke door de autowereld direct met open armen wordt ontvangen.
De verkopen van de Volvo XC90 nemen niet alleen buitenproportionele vormen aan in Europa, maar zeker ook in Amerika. De Volvo XC90 was daarbij de eerste SUV die plaats bood aan 7 personen en was leverbaar in diverse motorische uitvoeringen. Zo had de Volvo rijder de keuze vijf of zelfs zescilinder motor op benzine. Na het gebleken succes van de XC90, werd er ook een diesel variant in vijfcilinder op de markt gezet. Dit gebeurde in samenwerking met Yamaha die werd aanbevolen door het Amerikaanse autobedrijf Ford. De Amerikanen waren verantwoordelijk voor nog meer doorvoeringen voor wat betreft samenwerkingsverbanden met andere automerken. Dit is vooral in 2005 goed te zien. De S40-V50 was een echte Volvo om te zien, maar was op technisch vlak identiek aan de Focus van Ford.
Het Amerikaanse bedrijf gebruikte daarentegen ook de motoren van Volvo. Zo werd de Ford Focus ST en RS uitvoering, net zoals de S-Max en de Mondeo van Ford voorzien van een vijfcilinder 2.5 motor van het Zweedse automerk. Volvo blijft gebruik maken van samenwerkingen. De nieuwe exemplaren worden namelijk gebouwd op EUCD onderstellen die ook gebruikt worden door het Amerikaanse bedrijf én Landrover.
De S60, de V70 en de S80 van Volvo zijn daar sprekende voorbeelden van. De XC60 wordt in deze tijd op de markt gezet als crossover. De auto blijkt daarmee zeer succesvol en was tot het moment dat de laatste XC60 van de band rolde één van de populairste en meest verkochte exemplaren van het Zweedse automerk.
In 2008 moet Ford noodgedwongen afscheid nemen van Volvo. De financiële crisis slaat op dat moment hard toe in de auto industrie, waarnaar Geely de overname van Volvo op zich neemt. Voor 1,8 miljard dollar komt het Zweedse merk in Chinese handen. Geely is dan een redelijke nieuwkomer in de auto industrie. Met de overname van Volvo halen de Chinezen voldoende kennis en expertise in huis om zichzelf te kunnen ontwikkelen. De nieuwe serie XC90 is een eerste resultaat van de overname. Zowel het design als het technische gedeelte van de Volvo worden onder handen genomen en veranderd. De overname heeft tevens met zich meegebracht dat Volvo alle motoren in eigen productie heeft.
Voor de nieuwe XC90 wordt er gekozen voor een motor met maximaal vier cilinders. Wel wordt er een turbo toegevoegd, evenals een mechanische compressor. Dankzij deze innovatie is de Volvo niet alleen zuiniger, maar kan de XC90 ook op sportief gebied goed meekomen. Ook elektrisch rijden wordt mogelijk gemaakt. De nieuwe XC90 is tevens leverbaar met een Twin Engine of als een Plugin Hybrid. De technieken van Volvo worden telkens weer onderworpen aan vernieuwingen. De Polestar 1 is daar een goed voorbeeld van. De naam is verbonden aan het team dat vooral Volvo’s gebruikten in verschillende races. Ze produceren diverse tuningsets maar brengen daarnaast ook een eigen auto op de markt. De One heeft een 2.0 liter turbo viercilinder