Kia Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Kia modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Kia te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Financial Lease Kia

Het merk Kia is relatief jong en is van origine een Zuid-Koreaans merk. Dit merk is ooit begonnen met het ontwikkelen en produceren van fietsen. Later specialiseerde Kia zich in de bouw van motoren en lichtgewicht bedrijfswagen die veelal in opdracht werden geproduceerd voor gebruik in eigen land. Het eerste exemplaar kreeg de naam Kia Brisa. Hoewel de auto gebouwd werd in Zuid-Korea, kenmerkte het voertuig zich vooral als Mazda Familia. Begin jaren ‘80 stopt Kia op verzoek van Chun Doo Hwan met de productie van de familieauto.

De overheerser wilde dat het automerk vooral vrachtwagens ging produceren. Het automerk kreeg zijn rechten en vrijheid pas medio 1980 terug waarmee het een samenwerkingsverband met het Amerikaanse Ford aanging. In deze tijd werden er diverse auto’s ontwikkeld en verscheept. Zo ook naar Nederland waar we kennismaken met het eerste Kia model, de Sephia. Deze auto is echter niet heel veel meer dan een gewone sedan. De Sephia wordt dan ook niet echt met open armen onthaald. Toch bediend de Sephia een doelgroep die op zoek is naar een voordelige en compleet uitgeruste auto.

Met de komst van de Sportage heeft Kia wel een klein schot in de roos. De crossover steunt op de techniek van Mazda maar zorgt eveneens niet voor opzienbarende verkoopcijfers. Het redelijke trekvermogen zorgt er wel voor dat de Kia Sportage onder een bepaalde doelgroep populair is. Het segment van Kia wordt een aantal jaren later uitgebreid met een robuuste stationwagen die de naam Clarus draagt. Ook dit nieuwe model kan de ondergang van Kia niet voorkomen. Hoewel de Clarus toch redelijk verkoopt, kan het een faillissement niet voorkomen.

In 1997 wordt Kia dan ook overgenomen door Hyundai. Het Koreaanse automerk probeert langzaam maar zeker de Mazda invloed uit de Kia auto’s te halen. Een aantal jaren later is het assortiment dan ook flink uitgebreid met onder andere de populaire Kia Rio. Hoewel Kia ook middenklassers blijft produceren, zijn vooral de auto’s uit het C-segment én de SUV’s zeer gewild. Met name de Joice, Carnival en de Carens. Ze bieden de rijder veel ruimte voor een relatief lage aanschafprijs.

Het succes van Kia in 2002

2002 Staat zowel voor het Zuid-Koreaanse voetbalteam als Kia in het teken van succes. Het team doet dat in samenwerking met Guus Hiddink, terwijl Kia zijn pijlen richt op de voormalige topman van Volkswagen Peter Schreyer. Schreyer krijgt alle vrijheid bij het Koreaanse autobedrijf en dat resulteert direct in succes. Eerder ontwikkelde Kia al de succesvolle Sorento met een 2.0 CRDI-dieselmotor. De SUV was tevens leverbaar als 2.4 benzine uitvoering of een sportieve V6. Dit succes geldt zowel voor de eerste serie van Kia Sorento als de tweede release. Schreyer borduurt ondertussen voort. Hij ontwikkelt onder de naam Kia een reeks moderne auto’s die de namen Kia Cee’d, Seoul en Venga dragen. De auto’s zijn kenmerkend door hun mooie sportieve looks en design.

De derde generatie Kia Sportage

De Sportage van Kia blijft populair. In 2010 vindt er dan ook een forse make-over plaats waarbij de nieuwe versie voorzien wordt van de zogenaamde tigershark grill. De derde generatie Kia Sportage is ongekend populair. Dat komt mede door de voordelige aanschafprijs, maar zeker ook door de ruime garantievoorwaarden van maar liefst 7 jaar. De Kia Sportage is niet alleen mateloos populair, maar is ook één van de eerste cross-overs met een compact design en uiterlijk. Als antwoord op dit succes ontwikkelt Kia in dezelfde lijn de nieuwe versie van de Kia Rio en de Cee’d. Daarnaast komt er een nieuwe auto op de markt, en wel de Kia Picanto. 3 jaar later maakt Kia een redelijk gewaagde sprong in het diepe. De Kia Cee’d krijgt een metamorfose.

De tweede generatie krijgt een 1.6 motor met turbo. Deze GT-uitvoering heeft een directe injectie. De sportieve prestaties worden onderbouwd door een vermogen van maar liefst 200 pk. Ook het design krijgt een sportief tintje. De Cee’d krijgt opvallende velgen van metaal en een moderne bodykit. Ook het interieur van de tweede generatie wordt flink onderhanden genomen. De stoelen worden vervangen door comfortabele sportstoelen. Hoewel Kia vooral bekend stond om de productie van sedans en middenklassers, neemt het nu de overhand in de wereld van SUV’s, MPV’s en hatchbacks. In Europa levert Kia alleen de Optima als sedan en stationwagon uitvoering. De sedan wordt later ook als hybride uitvoering geïntroduceerd.

De hybride Kia Niro

In 2016 is het de beurt aan de innovatieve Kia Niro. De modellen worden allemaal geleverd als hybride. Deze crossover heeft een hoge wegligging maar mag toch een redelijk voordelig verbruik noteren. Voor wie liever wat kleiner rijdt brengt Kia de Stonic op de markt. Deze gaat direct concurreren met de Juke van Nissan en de CH-R van Toyota. Kia wil met nog meer vooraanstaande automerken kunnen wedijveren. Dit doen ze met zowel BMW als Audi door de Kia Stinger op de markt te zetten. De Stinger heeft een krachtige achterwielaandrijving en kan geleverd worden met goed presterende motoren.

De Kia Stinger kan namelijk voorzien worden van drie verschillende exemplaren. Een 2.2 diesel of een 3.3 V6 met Biturbo motor. Deze variant herbergt 330 paardenkrachten onder de motorkap. De Kia Stinger kan tevens worden uitgerust met een 2.0 turbo motor. Toch is de Stinger niet direct bedoeld om de markt te voorzien. Het is meer een prestigeproject van het Zuid-Koreaanse merk. Zo willen ze laten zien dat ze een serieuze speler zijn op de huidige automarkt. Kia is in 2016 zelfs uitgeroepen tot het meest betrouwbare automerk wereldwijd. Het merk kenmerkte zich daarvoor al door de perfecte garantievoorwaarden, het innovatieve ontwerp en het comfort.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier