Hoe werkt financial lease?

Waarschijnlijk weet je wel iets over financial lease, maar hoe steekt het precies in elkaar? Wanneer je er over nadenkt om een auto te leasen dan is het natuurlijk handig om dit te weten. We leggen het je graag uit!

Wat is financial lease?

Leasen is – in het geval van financial lease – het kopen van een auto op afbetaling. Je betaalt de auto niet in één keer maar in een vooraf afgesproken aantal termijnen. Wanneer je een bedrijfsauto nodig hebt dan heeft leasen vaak de voorkeur boven lenen, want de auto wordt ingezet als onderpand. Een leasecontract heb je dus een stuk makkelijker te pakken dan een lening, bovendien is het vaak sneller geregeld. Vooral als startende ondernemer of als een klein bedrijf kan het leasen van een auto dus een slimme zet zijn. Je verliest niet meteen al jouw liquide middelen aan een auto maar kunt wel direct in een auto rijden.

Rechten en plichten

Daarbij is bij financial lease de auto vanaf het begin van het contract al jouw eigendom. Je hebt hierin geen keuze, zoals je wel hebt bij operational lease. Bij operational lease lever je de auto aan het einde van je contract weer in bij de leasemaatschappij (uitzonderingen daargelaten). Met financial lease heb je deze mogelijkheid niet. Gedurende de hele looptijd van het contract ben jij eigenaar. Afhankelijk van de afspraken die je in het begin maakt, moet je in sommige gevallen nog het slottermijn betalen aan het einde van de looptijd. Dan is de auto afbetaald en ben je niet alleen economisch- maar ook juridisch eigenaar. Doordat de auto jouw eigendom is staat het voertuig op de balans en kun je hiervoor van verschillende vormen van belastingvoordeel genieten.

De auto is dus jouw eigendom bij financial lease. Dit betekent dat je dus ook verantwoordelijk bent voor het betalen van verzekeringen, onderhoud en reparaties.Hopelijk kun je nu weloverwogen de keuze kunt maken voor financial lease. Als ondernemer of als zzp’er kan financial lease zomaar eens de beste optie zijn om een (bedrijfs)auto te rijden zonder gelijk al jouw liquide middelen kwijt te zijn.Het is precies zoals het kopen van een auto, alleen betaal je hem nu per maand in plaats van in één keer. Houd hier bij de maandelijkse kosten / begroting dus rekening mee. Heb je hier toch nog vragen over, dan kun je ons altijd een e-mail sturen of ons bellen.

Vraag een financial lease offerte aan

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een financial lease oplossing? Logisch! Vraag nu direct een financial lease offerte aan.
Financial lease offerte aanvragen