Bij ons heeft u een ruime keuze aan Fiat modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Fiat te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Financial lease Fiat

Fiat is opgericht in 1899 en is sinds die tijd een Italiaanse autofabrikant met aanzien. Hoewel het merk zich later wat meer gaat richten op de wat luxere sportwagens, liet het eerste model nogal wat te wensen over. De 4HP leek op een auto, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Nog voor de Tweede Wereldoorlog vestigde Fiat zijn naam definitief in de autowereld met de bouw van luxe voertuigen. Na de oorlog is het geld bij de meeste consumenten op en moet Fiat een andere markt aanboren.

Het merk richt zich op de productie van middenklasse auto’s welke toegankelijk zijn voor elk budget. Als eerste wordt de Topolino geïntroduceerd. Deze wordt opgevolgd door de alom bekende Fiat 500. In 1983 rolt er nog een eenvoudige auto van de band. Deze draagt de naam Fiat Panda en maakt de rij van 3 bestsellers compleet. Alle drie de middenklassers overtuigen door hun eenvoud en dienstbaarheid.

Het bijzondere platform van Fiat auto’s

6 jaar later in 1989 rolt er wederom een betaalbare auto van de band in de Fiat fabriek. Ditmaal is het de beurt aan de Fiat Tipo. De auto is direct populair onder het publiek en verkrijgt daarmee de titel Auto van het Jaar. De Tipo was echter niet alleen geliefd door zijn aantrekkelijke uiterlijk en prijsverhouding. Ook het platform waar de auto op werd gebouwd was bijzonder innovatief voor die tijd. Deze kon namelijk meerdere malen gebruikt worden. Ook andere automerken zoals bijvoorbeeld Lancia en Alfa Romeo maakten gebruik van dit soort platformen. Pas veel later werden de platformen ook toegepast door vrijwel alle andere grote fabrikanten.

Fiat ontwikkelde een eigenzinnige nieuwe auto en gaf deze de naam Multipla. Ook deze werd op eenzelfde onderstel gezet maar viel om nog meer redenen op. In de eerste plaats was de Fiat Multipla verrassend ruim, maar kon door zijn markante uiterlijk toch niet altijd de goedkeuring van Fiat liefhebbers wegdragen. De brede auto bood plaats aan maar liefst 6 medepassagiers terwijl de bagageruimte ook nog eens meer dan voldoende was. De auto was verkrijgbaar met een 1.6 benzinemotor of een iets sportievere 1.9 JTD. Om de doelgroep groter te kunnen maken paste Fiat in 2004 het uiterlijk van de Multipla aan. De auto werd toegankelijker en ook het opvallende design verdween.

De Fiat Punto en Grande Punto

Fiat kende in de jaren ‘90 veel successen. Zeker met de introductie van de Fiat Punto. De verkopen liepen goed waardoor het model zich met enige regelmaat als best verkopend binnen de EU mocht rekenen. Rondom het jaar 2000 was de Punto echter aan een upgrade toe. Dit wordt in samenwerking met GM gerealiseerd. Het platform van de Grande gebruikte Opel destijds ook voor de Corsa, maar toch waren er alleen op technisch gebied gelijkenissen.

In 2005 wordt de Grande Punto op de markt gebracht wat een succes bleek. Later heeft Fiat de namen van het model nog een keer veranderd naar Fiat Punto Evo maar is daarna toch weer gereset naar de naam Punto, zonder toevoeging. Dit model van Fiat is nog steeds geliefd onder een grote groep rijders. Ze zijn zelfs zo populair dat ze heden ten dage nog steeds besteld kunnen worden.

De nieuwe generatie Fiat

Hoewel Fiat goed in de markt ligt, werd het toch tijd om de voeten wat steviger in aarde te zetten. Het automerk richt zich daarom weer op de productie van twee kleinere voertuigen. Het Italiaanse automerk introduceert als eerste de Fiat Gingo, maar concurrent Renault steekt een stokje voor de lancering. De naam zou te veel gelijkenissen tonen met de goed verkopende Renault Twingo. Fiat besloot daarop de auto om te dopen in Fiat Panda. Deze naam had echter eerder al voor successen gezorgd. De nieuwe Fiat Panda was rijk uitgerust en werd geleverd als vijfdeurs wat opmerkelijk was voor auto’s in deze range. Ook waren er diverse opties mogelijk waardoor de aankleding van de Panda vrijwel custom made kon worden gemaakt.

Omdat het faceliften van oudere modellen auto’s ook bij andere merken succesvol bleek, kwam Fiat met een trendy versie van de alom bekende Fiat 500. Het concept voor de auto had de Italiaanse fabrikant echter al klaarliggen. Deze was afkomstig van de Trepíuno. De 500 zit technisch iets anders in elkaar maar toont verder veel gelijkenissen met het reeds bestaande concept. In 2007 wordt de Fiat 500 voorgesteld aan het publiek waarna de auto direct de Europese automarkt veroverd. In eerste instantie kan de 500 afgeleverd worden met twee verschillende benzinemotoren. Er is tevens een Fiat 500 met dieselmotor beschikbaar. 3 jaar later komt daar ook de tweecilinder Twin Air bij welke wordt voorzien van een turbomotor. Ook is de 500 vanaf dat moment leverbaar met een groot zonnedak. Dit model wordt de Fiat 500C genoemd.

Fiat en Abarth

Het Italiaanse automerk ontwikkeld in 2008 een nevenmerk met de naam Abarth. Dit merk wordt vooral ingezet voor de autosport afdeling van de fabrikant én die van Lancia. Omdat grote successen echter op zich lieten wachten, werd Abarth halverwege de jaren ‘90 vooral gebruikt om snelle uitvoeringen van o.a de Panda mee aan te kunnen geven. Ook dat bleek in de beginjaren niet echt een succes.  De Seicento Abarth uitvoering werd alleen uitgerust met een spoiler, maar sinds 2008 wordt de meerwaarde van Abarth pas echt erkent door het publiek.

De sportieve Abarth toevoeging wordt toegepast op de Fiat 500 en Grande Punto. Zowel qua prestaties en design zijn ze sportiever en krachtiger. Ook het topmodel van Fiat krijgt een flinke uitbreiding. De 500 is inmiddels zo geliefd dat de cijfers ook gebruikt worden voor de nieuwe exemplaren uit de Fiat fabriek. De 500L is een echte MPV die alleen qua voorzijde op de originele Fiat 500 lijkt. De 500X moet doorgaan als crossover maar is feitelijk gezien een Renegade van het merk Jeep. In sommige landen wordt de 500X dan ook geleverd met een dieselmotor van 2 liter, of zelfs een 2.4 benzine uitvoering.

De combinatie tussen de laatste twee komt voort uit de fusering tussen Fiat en het merk Chrysler. Dit vond plaats in 2014 waarna Fiat Chrysler Automobiles het levenslicht zag. FCA representeerde de merken Abarth, Chrysler, Dodge, Maserati, Ram en Alfa Romeo. De fusering leverde voor beide partijen veel successen op omdat ze beurtelings populair zijn in zowel de Verenigde Staten en binnen de EU. Het Italiaanse automerk Fiat blijft daarmee koploper in de productie van betaalbare en compacte middenklassers.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier