Audi A6 Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Audi A6 modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Audi A6 te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

De ontwikkeling van de Audi A6

Audi is een vooraanstaand merk dat een stevige voet aan de grond heeft in de auto industrie. Voordat Audi in 1994 de nieuwe A6 introduceerde, had het net de lancering van de A8 achter de rug. Dit model fungeerde als de waardige opvolger van de Audi 80 en de wat oudere Audi 100. Het merk was in deze tijd op zoek naar vernieuwing. Deze werd niet alleen toegepast in het uiterlijk van de auto’s, maar ook in de naam. De Audi A6 zag het levenslicht. De auto werd voorzien van schuin aflopende achterlichten en ook het vooraanzicht en de neus kregen een ronder uiterlijk.

Echter werden de veranderingen niet specifiek doorgevoerd op het vermogen en de daarbij behorende uitvoeringen. Deze bleven vrijwel identiek aan die van de Audi 100 en werden uitgerust met een sobere viercilinder. Pas later werd de vijfcilinder geïntroduceerd waarmee Audi een sterke troef in handen kreeg. Daarnaast levert Audi enkele modellen met een krachtige V6 motor en bestaat er de optie voor een Quattro 4WD.

Wie sportieve prestaties met een duurzaam verbruik wilde combineren, koos voor een TDI-dieselmotor van Audi. Aan het leveren van A6 modellen met een krachtig vermogen heeft Audi geen gebrek. De S6, met een vermogen van 230 of 290 pk prijkt hiermee bovenaan de lijst. Voor wie behoefte had aan nog meer kracht introduceerde Audi de S6 Plus. Met 326 pk onder de motorkap was deze auto het absolute paradepaardje uit de stallen van Audi.

Audi A6 tweede generatie

3 jaar later, in 1997 om precies te zijn, is de Audi A6 toe aan zijn tweede generatie. De auto’s worden wederom voorzien van een behoorlijke facelift. Het uiterlijk van de Audi wordt nog ronder en ook technisch gezien verandert er veel. Ook deze variant is weer leverbaar in een Quattro uitvoering. Het reguliere A6 model moet het doen met een voorwielaandrijving maar is wel uitgerust met een vijfcilinder. Nog een behoorlijke innovatie: de Audi A6 kan vanaf deze tweede generatie afgeleverd worden met een ingebouwd navigatiesysteem.

Audi A6 derde generatie

Het automerk wacht 7 jaar lang met de introductie van de derde generatie Audi A6. Pas in 2004 wordt dit model uitgerust met de voor Audi zo kenmerkende Single-Frame grille. Ook de A8 W12 krijgt deze nieuwe aanblik. Het uiterlijk van deze derde generatie wordt stoerder en sportiever. Echter blijven de verhoudingen van de auto veelal hetzelfde. De facelift wordt tevens doorgevoerd in het interieur. Deze overtuigd door de luxe afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen. Daarnaast bestaat er bij deze generatie de optie voor een geïntegreerd MMI-multi media systeem. Met de AllRoad, Avant en de Limousine is de derde generatie Audi A6 leverbaar in drie verschillende uitvoeringen.

Audi A6 vierde generatie

In het jaar 2011 brengt Audi alweer de vierde generatie van de A6 op de markt. Het vooraanstaande automerk voert geen drastische veranderingen door aan het uiterlijk van de auto, maar richt zich wel op meer luxe en comfort. De grille heeft iets in omvang toegenomen. De koplampen van de A6 zijn iets platter gemaakt en zijn tevens leverbaar in LED-uitvoering. Ook luchtvering wordt geïntroduceerd met de komst van deze vierde generatie. Audi maakt de nieuwe A6 leverbaar in 3 uitvoeringen zoals een AllRoad, station en sedan model.

Krachtige en duurzame A6

Audi kan niet achterblijven bij de concurrentie en introduceert in 2012 een hybride model. Daarnaast zijn er nog een aantal veranderingen welke vooral op motorisch vlak worden doorgevoerd. Zo wordt de 3.0 motor uitgerust met een mechanische compressor in plaats van een turbo. Deze benzinemotor uitvoering staat ook wel bekend als de “T”. Ook brengt Audi een Bi-Turbodiesel op de markt die zijn plaats vindt naast de reeds geïntroduceerde 2.0 en 3.0 TDI.

Deze Audi herbergt 313 pk onder de motorkap en mag zich daardoor meten aan de BMW 535D. Deze modellen worden gezien als de snelste diesels. Audi maakt met deze range een laag verbruik en sportieve prestaties mogelijk. Dat maakt de moderne Audi A6 een ideale auto om mee te reizen. Wie van nog meer kracht wil genieten brengt Audi de RS6 en de S6 op de markt. De RS6 is met 560 pk verreweg de meest krachtige.

De auto is dan ook voorzien van een 4.0 V8 met dubbele turbo. De S6 heeft aan vermogen ook geen gebrek. De V10 is vervangen voor een 420-450 pk V8 motor welke voorzien is van een turbo. Ook aan het uiterlijk wordt later nog wat gesleuteld. Er wordt gebruik gemaakt van motoren die zuiniger zijn in het verbruik. Ook de ingebouwde elektronica krijgt een make-over terwijl er diverse infotainment opties beschikbaar komen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier