Audi A4 Zakelijk leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Audi A4 modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Audi A4 te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

Financial lease van de Audi A4

In het jaar 1995 maakt de Audi A4 zijn intrede op de markt. De auto wordt geïntroduceerd als waardige opvolger van de succesvolle Audi 80. Vanaf deze tijd mag het automerk zich net als Mercedes en BMW rekenen tot de range van vooraanstaande Duitse automobielen. Hoewel de A4 er juist voor zorgde dat het aantal verkopen een stijgende lijn liet zien, bracht de nieuwe Audi A8 meer comfort en luxe. Deze combinatie maakte het automerk groot.

De innovatieve A4 was een sterk staaltje technische vooruitgang. Audi zorgde voor een verzinkt koetswerk, een goede vulling vanwege de 5-kleppen motor en een aanzienlijk vermogen. Deze werd in eerste instantie voor de 1.8 voorzien van 125 pk. Voor de turbo variant kon de gebruiker rekenen op een vermogen van 150 pk. Ook de 2.4 en de 2.8 motoren volgde. Deze auto’s hadden respectievelijk 165 en 193 pk onder de motorkap.

Met dit vermogen kan Audi de concurrerende markt voorblijven. Dit lukt zeker met de krachtige diesel varianten en de TDI. Dat had als direct gevolg dat de A4 ook zeer in trek was als leaseauto.

Verschillende uitvoeringen van de Audi A4

De Audi A4 kende tevens veel uitvoeringen. Zo was vrijwel elk exemplaar als 4×4 quattro, ruime stationwagen leverbaar. Deze uitvoering droeg de naam Audi A4 Avant. Wie meer sportiviteit en comfort prefereerde, koos voor de S4 uitvoering met 265 paardenkrachten. De overtreffende trap kwam in deze van de RS4. Deze uitvoering had zelfs 380 pk onder de motorkap. De tweede lichting van de populaire A4, of ook wel B6 genoemd, kwam in 2001 op de markt. Het design was vooral strak en overzichtelijk terwijl de motoren wel meer vermogen toegewezen kregen. De V6 30 klepper had een motorvermogen van 220 pk. De 2.5 TDI met V6 motor 180 pk. De A4 B6 kon geleverd worden als ruime station, compacte sedan en later ook als cabrio. In deze serie was de 2.4 liter S4 de absolute topper. Deze werd door het automerk uitgerust met een aanzienlijke V8.

De derde generatie van Audi A4

Slechts een aantal jaren na de introductie van de B6 werd de Audi A4 B7 al op de markt gezet. Dit gebeurde in 2004 om precies te zijn. In deze periode was het Walter de Silva die het ontwerp en design van Audi in handen had. De metamorfose was dan ook verbluffend. Er werden niet alleen aanpassingen gedaan aan het koetswerk, maar ook het uiterlijk en de elektronische snufjes werden aan een innovatie onderworpen. Het design kon zich prima meten met de andere series uit de stallen van Audi. De introductie van de single frame grille werd tevens als het nieuwe visitekaartje van het Duitse automerk gezien.

Diversiteit aan Audi motoren

De derde generatie A4 komt met een grote diversiteit aan motoren. Zo was er de viercilinder 1.6 TFSI-motor waar het voor de Audi A4 allemaal mee begon. Ook op het gebied van dieselmotoren bood Audi een ruim assortiment. De meer krachtige acht cilinders waren weggelegd voor de S4 en de RS4 met respectievelijk 344 en zelfs 420 pk. Allen leverbaar als cabrio, sedan en station uitvoering. De levering van de derde generatie A4 hield stand tot 2008. Daarna nam Martorell de lijn over en werden er vooral Seat Exeo’s geproduceerd. Deze Seat was in feite een A4 maar werd uitgerust met een andere grille.

Vierde en vijfde Audi A4 generatie

In het jaar 2008 mocht de A4 zich tot een luxe middenklasser noemen toen de A4 B8 op de markt werd gezet. De cabrio uitvoering werd verhuisd naar de Audi A5, terwijl deze vierde generatie alleen leverbaar was als stationwagon of sedan. De Avant krijgt een kleine aanpassing. Dit zit hem vooral in de robuuste bumper en de ruime bodemspeling. De motor krijgt een meer efficiënte plaats onder de motorkap zodat de verdeling van gewicht optimaal is. Tijdens de introductie van de B8 introduceert Audi tevens de TFSI-motor. Deze komt beschikbaar voor alle modellen uit de range. Dat geldt ook voor de quattro welke nu alleen standaard is voor de 333 pk S4 en RS4 met maar liefst 450 pk.

In 2015 brengt Audi alweer de vijfde generatie uit. Met de komst van de B9 verandert er qua uiterlijk niet zoveel. Des te meer upgrades zijn er gedaan op technisch gebied. Zo is hij lichter, robuuster en biedt de auto meer ruimte. De vijfde generatie A4 wordt voorzien van een TDI of TFSI-motor maar er komt tevens een meer zuinige 1.4 met 150 pk op de markt. De Audi A4 is leverbaar stationwagon met optie tot Allroad of sedan. Hoewel Audi de tijd vooruit wil blijven door het leveren van zuinige auto’s, blijven de sportieve prestaties van de S4 en de RS4 niet onopgemerkt. Ze zijn dan ook mateloos populair als lease auto. Om toch aan de nieuwe milieunorm tegemoet te kunnen komen, maakt Audi de motoren wel groener, zuiniger en beknopter.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier