Audi A3 Zakelijk Leasen

Bij ons heeft u een ruime keuze aan Audi A3 modellen welke beschikbaar zijn voor financial lease binnen je organisatie. Door een Audi A3 te financial leasen, profiteer je van verschillende financiële voordelen. We staan voor je klaar met een maatwerk advies. Op deze manier maak je altijd de juiste keuze als het gaat om voor uw onderneming.

  • Snelle acceptatie
  • Onafhankelijk advies
  • Beoordeling ook zonder jaarcijfers
  • Geen bemiddelingskosten

De levensloop van de Audi A3

De A3 is in 1996 ontstaan en geïntroduceerd aan het publiek. De gedachtegang achter dit compacte exemplaar was het ontwikkelen van een geheel nieuwe auto welke vooral zuiniger moest zijn. Dat is ook direct de reden waarom de Volkswagen Groep juist deze auto als uitgangspunt gebruikte voor andere automerken. De Audi A3 kon destijds geleverd worden in 3 varianten.

Dit waren de Audi A3 1.6, 1.8 en 1.8T. Ze stonden opvolgend voor 101, 125 en 150 pk. Voor de mensen die hun voorkeur uit lieten gaan naar een dieselmotor was de Audi A3 ook leverbaar in een 1.9 TDI variant. Deze had 90 of 110 pk onder de motorkap. Daarnaast kon de auto uitgerust worden als de standaard Attraction, de sportieve Ambition of de Luxe Ambiente.

Door het succes van de wagen introduceert Audi 3 jaar later ook de 1.8T. Deze sterke auto heeft 180 pk en wordt quattro aangedreven. Vanaf deze tijd zijn alle A3 modellen tevens leverbaar als vijfdeurs uitvoering met uitzondering van de Audi S3. Nog een jaar later, in 2000, voorziet het vooraanstaande automerk de A3 van een aantal kleine veranderingen. Zo zijn er nieuwe dieselmotoren beschikbaar en krijgt de S3 een upgrade van 210 naar 225 pk.

Tweede generatie van de Audi A3

Het succes van deze auto blijft maar toenemen. Dat doet Audi in 2003 besluiten om de A3 compleet te vernieuwen. Zo wordt de A3 gebouwd op een nieuw onderstel die ook nog eens in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Maar, de facelift beperkt zich niet alleen tot het onderstel. Ook worden de nieuwe FSI injectie motoren geïntroduceerd, evenals de 2.0 TDI variant.

De consument heeft nu nog meer keuze als het aankomt op een Audi met vierwielaandrijving. Het paradepaardje van deze vernieuwing is de Audi A3 3.2 Quattro met V6 motor. Deze sportieve auto heeft een topsnelheid van 250 km/u terwijl de motor binnen 6 seconden van 0 naar 100 accelereert. Audi is echter nog niet klaar met de vernieuwingen. Een jaar later wordt de A3 Sportback geïntroduceerd aan het publiek.

Dit betreft een bijzonder auto met 5 deuren en een imposante wielbasis. Ook de omvang van de grille is opvallend. De A3 Sportback kent vooral veel uiterlijke veranderingen omdat de auto leverbaar is in dezelfde uitvoeringen als die van een A3 met drie deuren.

De opvallende grille krijgt de naam Single Frame. Door het succes wordt deze in 2005 ook doorgevoerd op de Audi A3 in driedeurs uitvoering.

In hetzelfde jaar komt het automerk tevens met een bijzonder pakket. Een Audi welke is uitgevoerd met een S-Line pakket kan rekenen op een sportieve look. Dit is terug te zien aan de stoelen, de robuuste maar gestroomlijnde bumper en de imposante velgen. Ook het onderstel is bij een Audi S-Line sportiever en strakker uitgevoerd. Vervolgens komt een jaar later de Audi S3 op de markt. De Audi uit 2006 wordt voorzien van een 2.0 TFSI motor welke goed is voor 265 pk. In 5,5 seconden van 0 naar 100 is dan ook geen enkel probleem.

De facelift van de Audi A3 bleef in 2008 niet onopgemerkt. Zo worden ze voorzien van een zuinige TFSI motor en past Audi ook de transmissie aan naar S-Tronic. Alsof dit nog niet genoeg veranderingen zijn, levert Audi de S3 nu ook af met snellere prestaties. De Audi A3 Cabrio neemt tevens zijn plaats in terwijl er ook een RS3 Sportback wordt gepresenteerd. Deze auto wordt uitgevoerd met een 2.5 liter turbomotor met 5 cilinders. Dit geeft de krachtpatser een vermogen van maar liefst 335 pk.

De populariteit van de Audi A3 blijft stijgen

De populariteit van de Audi A3 blijft maar toenemen. Dat is de reden dat Audi in 2012 alweer de derde range beschikbaar maakt voor de consument. Het automerk voegt veel keuze opties toe. Naast de sportback in vijfdeurs en de driedeurs in hatchback uitvoering, wordt er ook een sedan ontwikkelt welke later als voorbeeld dient voor de cabrio. Motorisch gezien blijft Audi bij het gebruik van TFSI motoren. Wel zijn er heel veel opties mogelijk.

Ook de Audi S3 wordt voorzien van een ingrijpende vernieuwing. De auto wordt naast een 2.0 TFSI motor ook uitgerust met een behoorlijke turbo wat hem direct 300 pk onder de motorkap bezorgt. Vanaf nu is de S3 ook leverbaar in elke gewenste stijl zoals bijvoorbeeld een sportback, hatchback of sedan. Ook een cabrio uitvoering behoort tot de mogelijkheden. De RS3 is hierin de overtreffende trap. Deze bezorgt zijn bestuurder maar liefst 360 pk.

Om met de huidige tendens van zuinige auto’s mee te kunnen gaan, antwoord Audi met een A3 in G-Tron en E-Tron uitvoering. De G maakt gebruik van aardgas terwijl de populaire E-Tron een plugin hybrid omvat. Audi wil ook de A3 voorzien van kleine vernieuwingen. Zo is de auto vanaf 2017 leverbaar als driecilinder. Het merk maakt de motoren daarmee zuiniger, maar tegelijkertijd ook nog een stukje krachtiger.

Ook het interieur is in een meer luxe variant leverbaar zoals matrix lampen en een virtuele cockpit. Ook de Audi RS3 wordt aangepakt en krijgt met 400 pk nog meer vermogen toegewezen. Ze worden leverbaar als de alom bekende sportback, maar worden in 2017 ook als sedan geïntroduceerd. Dat maakt de Audi A3 een luxe auto in het C-segment.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier